İki eklenti tarafından toplanan veriler arasında kullanıcı adları, kullanıcı kimliği, cinsiyet, doğum tarihi, ilişki durumu ve konum bilgilerinin yanı sıra reklam tercihleri ve kullanıcıların çevrimiçi reklamlarla nasıl etkileşimde bulunduğunu gösteren diğer parametreler yer alıyordu. Facebook, bu araçların hala kullanılabilir durumda olmasını ve bunlardan herhangi birini indiren kullanıcıların bunları hemen kaldırmasını önerir.
Ayrıntılı olarak bakıldığında, UpVoice uzantısı Facebook, Instagram, Amazon, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve YouTube'daki kullanıcı profillerinden ve Reklam Akışı'ndan veri alır. Facebook, Instagram, Amazon, Twitter ve YouTube profillerine erişen kullanıcılardan veri topladığı iddia ediliyor.
Facebook, UpVoice ve Ads Feed, geliştiricilere, Chrome uzantılarının birçok platformdan kullanıcı verilerini çaldığını söyleyerek dava açtı.
Google Chrome mağazasında ve geçmişte çok sayıda eklenti var Gördüğümüz gibi, bunlardan bazıları kötü niyetli amaçlar için kullanılabilir. Şu anda, bu uzantılar arasına iki tane daha eklenmiştir:UpVoice ve Ads Feed. Sosyal medya devi, hem Facebook hem de Instagram kullanıcı verilerinin izinsiz çalındığını fark etti ve her iki uzantının geliştiricilerine dava açtı. İsrail merkezli BrandTotal Ltd ve ABD Delaware'de bulunan Unimania Inc aleyhine davalar açıldı. Ayrıca, iki uzantının sırasıyla Eylül ve Kasım 2019'dan beri resmi Chrome Web Mağazası'ndan indirilebildiği belirtiliyor. Bu süre zarfında, uzantıların her biri 5.000 ve 10.000 kişi tarafından kuruldu. Bu, binlerce kullanıcının risk altında olabileceği anlamına gelir.