VakıfBank’ın gençleri geleceği kodlamaya teşvik ettiği ‘Geleceğe Hack’ etkinliği sona erdi. 19-21 Mart tarihlerinde online olarak düzenlenen yarışmada ‘En İyi Minimum Uygulanabilir Ürün’, ‘En İyi Sosyal Girişim’, ‘En Yenilikçi Teknolojik Çözüm’, ‘En İyi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı’ ve ‘En Küresel Çözüm’ kategorilerindeki ödüller sahipleriyle buluştu. . . Finalde yarışan genç kadın girişimcilerin projeleri de iki ödülle taçlandırıldı.
Yeni çağın getirdiği dijital teknolojilere odaklanan VakıfBank, ikinci ‘Hack to the Future’ yarışmasında genç yazılımcıları, programcıları ve tasarımcıları bir araya getirdi. Büyük ilgiyle takip edilen etkinlik, bu yıl 19-21 Mart tarihleri arasında ‘Dijital Finansın Geleceğine Rehberlik Et’ konseptiyle online olarak gerçekleştirildi. 84 katılımcının yarıştığı hackathon’da gençler dijital becerilerini sergileme şansı buldu.
Alanında deneyimli isimler en yenilikçi uygulamaları seçti
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte yarışmacılar, kullanıcı deneyimi, yeni nesil müşteri iletişimi, yenilikçi ürün ve hizmetleri deneyimleme şansı buldu. sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan projeler üretti. 32 takım arasından finale kalan 10 takımın sunumları, jüri üyeleri tarafından takım yetkinliği, özgünlük, yenilikçi teknoloji, iş modeli, tasarım, ticarileştirme / ölçeklendirme, sunum, fizibilite, sosyal fayda ve prototip kriterlerine göre değerlendirildi.
Kadın girişimciler başarı hikayelerini Hackathon’da yazdı
Bilgi ve bilgi teknolojileri, ödeme sistemleri, dijital çözümler, finans ve stratejik pazarlama, girişimcilik, VakıfBank’ın yenilikçi fikirlerle genç girişimcilerle buluştuğu ‘Hack to the Future’ yatırımı gibi alanlarda deneyimlidir. isimler kazanan takımları belirledi. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sevimli Karadeniz, Merkez Bankası Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Zahit Fire, Pazarlama Türkiye Şefi Günseli Özen, VakıfBank Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel Süreçler, Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, VakıfBank Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişim Ferkan Merdan Puzzle ekibi ‘En İyi Minimum Uygulanabilir Ürün’ Genel Müdür Yardımcısı, Quakecom ekibi ‘En İyi Sosyal Girişim’, Segion ekibi ‘En Yenilikçi Teknolojik Çözüm’, Milanesi ekibi ‘En İyi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı’ ve Yatırım Danışmanlığı ekibi ‘En İyi Minimum Uygulanabilir Ürün’ . Good Global Solution ‘kategorilerinde ödül aldı. Hackathon’a kadın girişimciler damgasını vurdu. Kadınlardan oluşan iki ekibin projesi iki ödülle taçlandırıldı. Toplam para ödülünün 60 bin TL olduğu yarışmada, finale kalan diğer takımlar da 5 bin TL ile ödüllendirildi.
“Geleceğin yeteneklerine yatırım yapmak için sosyal sorumluluğumuz” Ödül töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bu yıl ikincisi düzenlediğimiz ikinci hackathon etkinliğimiz, ikisini de hayata geçirdiğimiz bir proje oldu. gençlerimizi dijitalleşme yolculuğunda desteklemek ve onlarla aynı ufukta buluşmak. Bugün ne kadar isabetli bir karar aldığımızı bir kez daha net görüyorum. Değerli jüri üyelerimiz, titiz ve zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından ikinci hackathonumuzun birincisini belirledi. Yani dijital finansın geleceğine yön vereceğine inandıkları projeyi seçtiler. Yola çıkarken ülkemizin geleceğini gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden ilham aldık. Atatürk, “Gençleri yetiştirin. Onlara olumlu bilim ve kültür fikirleri verin. Onlarla geleceğin parlaklığına kavuşacaksınız. “Özgür fikirler hayata geçtiğinde Türk milleti yükselecek.” VakıfBank olarak ülkemizi parlak bir geleceğe taşıyacak olan sizlere her zaman destek olmayı ve gelişiminize uygun koşulları sağlamayı bir borç olarak görüyoruz. Bu nedenle hem bugünün hem de geleceğin yeteneklerine yatırım yapmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. ” dedim.