Güney Kore, dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliğini inşa etmek için 43 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Böylelikle hükümet 2050 yılına kadar karbon nötrlüğünü hedefliyor.
Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesi belli oldu
Güney Kore, dünyanın en büyük açık deniz rüzgarı çiftliği kuracak
yeterli enerji kaynaklarına sahip değil Güney Kore ucuz ama kirli enerji ithal kömür kullanarak ülke elektriğinin yaklaşık yüzde 40'ını karşılıyor.
Başkan Moon Jae In, geçtiğimiz yıl karbon nötrlüğünü sağladığını açıklayarak ülkesindeki nükleer enerjiyi aşamalı olarak ortadan kaldırmak için de çaba gösteriyor. Bu yeni çiftlik sayesinde Güney Kore'nin sadece yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması planlanıyor.
Güney Kore'nin Jeollanam-do eyaletindeki bir ilçe olan Shinan'daki rüzgar çiftliği, şu anda dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olan Walney Extension'dan yedi kat daha fazla. harika olacak. Bu rüzgar çiftliği, İrlanda Denizi'nde ve İngiltere'nin kuzeybatısında yer almaktadır. Kurulu gücü 659 megawatt'tır. Bu en büyük açık deniz rüzgar çiftliği, daha önce 630 megawatt ile en büyüğü olan London Array istasyonuydu.
Güney Kore, maksimum kapasitenin 8,2 gigawatt olmasını bekliyor ki bu da altı nükleer enerji santraline eşdeğer. Buna cevaben, Güney Kore Cumhurbaşkanı, ülkenin Kore Yarımadası'ndaki konumunun kendisine coğrafi bir avantaj sağladığını kaydetti. Üç tarafta sınırsız açık deniz rüzgar potansiyeline sahip olduğumuzu ve ilgili alanlarda dünyanın en iyi teknolojisine sahip olduğumuzu söyleyerek açıklamasını tamamladı.
Proje, bölgesel yönetimler, enerji üreticisi KEPCO, Doosan Heavy Industries & amp; İnşaat ve SK E & amp; S ve büyük özel firmalar.
Geçen yıl Seul, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük beş açık deniz rüzgar santralinden biri olma hedefini açıkladı. Güney Kore ayrıca şu anda ülkenin tek büyük düşük karbonlu enerji kaynağı olan mevcut nükleer santrallerin sayısını 24'ten 17'ye düşürmeyi planlıyor. 2034 ve sektörün elektrik üretimini neredeyse yarı yarıya düşürdü.