24 Nisan 2025 Perşembe

Karabat'tan Şok İddia: AKP'nin Kirli Oyunları Irak ve Libya'da Mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP hükümetini Kıbrıs, Irak ve Libya'yı kapsayan büyük çaplı finansal suçlara karışmakla suçlayarak gündeme bomba gibi düştü. Karabat, X hesabından yaptığı açıklamalarla, AKP'nin bu ülkelerdeki faaliyetlerinin Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma düşürdüğünü iddia etti.

"Büyük Turp" Operasyonu Nereye Uzandı?

Karabat, AKP'nin "büyük turp" söyleminin aslında Kıbrıs merkezli yasa dışı faaliyetlere işaret ettiğini belirtirken, bu durumun sadece Kıbrıs ile sınırlı kalmadığını, Irak ve Libya'da da benzer operasyonların yürütüldüğünü öne sürdü. Bu iddialar, milyarlarca dolarlık bir finansal suç ekosisteminin varlığına işaret ediyor. İki yıl önce Irak ve Libya'dan Türkiye'ye POS cihazları aracılığıyla kara para sokulduğunu açıkladığını hatırlatan Karabat, yetkililerin göstermelik operasyonlarla 1,8 milyar dolarlık işlem tespit ettiğini, ancak toplam vurgunun en az 100 milyar dolar civarında olduğunu iddia etti.

Mehmet Şimşek Neden Sessiz?

Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i POS cihazı skandalına göz yummakla suçlayarak dikkatleri üzerine çekti. Devlet raporlarında, 31 şirkete 309 POS cihazı verildiği bilgisinin yer aldığını ve bu cihazların yasa dışı işlemler için kullanıldığını savundu. Karabat, Şimşek'in bu işlemler sırasında gerçekleşen milyarlarca liralık vergi kaçakçılığına da sessiz kaldığını iddia ederek, kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı.

Uluslararası Arenada Türkiye'yi Bekleyen Tehlike

CHP'li Karabat, Kıbrıs'taki operasyonlarla ilgili 45 kasetin ve POS cihazı skandalına dair belgelerin ABD'nin elinde olduğunu iddia ederek, bu bilgilerin Türkiye aleyhine kullanılabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Libya Merkez Bankası Başkanı Sadiq al-Kabir'in geçen yıl "güvenlik endişeleri" nedeniyle Türkiye'ye kaçtığı hatırlatılan açıklamada, Libya ve Iraklılara ait banka kartlarının Türkiye'de altın satışı yapılmış gibi gösterilerek kara para aklandığını, bu faaliyetlerin ABD tarafından bilindiğini savundu.

  • Türkiye'nin itibarı zedeleniyor mu?
  • Ekonomi büyük bir tehlike altında mı?
  • Uluslararası ilişkilerde neler yaşanacak?

Karabat'ın iddiaları, Türkiye'nin geleceği açısından ciddi soru işaretleri yaratıyor. AKP'nin bu faaliyetlerinin ülkenin ekonomisi ve uluslararası itibarına uzun vadeli zarar verebileceği uyarısında bulunan Karabat, yetkilileri göreve çağırdı.

İlgili Haberler