Fizyolojik olarak erkeklerde yaş ilerledikçe testosteron seviyeleri kademeli olarak düşmekte ve bu durum ile tip 2 diyabet arasındaki ilişki üzerine birçok çalışma bulunmaktadır. Şimdi, bilim adamları testosteron enjeksiyonlarının tip 2 diyabet riskini azalttığını araştırdılar. Tip 2 diyabetli erkeklerin yaklaşık 1 / 3'ünde hipogonadizm vardır (Hipogonadizm, biyokimyasal olarak düşük serum testosteron düzeylerine ve fizyolojik olarak düşük testis hacmine verilen addır). 74 ve fazla kilolu veya obez).
Araştırmacılar denekleri 2 gruba ayırdı ve ilk grup düzenli olarak 3 ayda bir testosteron kullandı. Diğer grup, enjekte edilirken plasebo enjeksiyonu aldı. Ayrıca deneklerin% 30'u (her iki grubun da katılımıyla) egzersiz programına alındı.
2 yıllık çalışma sonucunda her iki gruptaki bireylerin ortalama 4 kg kaybettiği ve testosteron enjeksiyonu alan grupta yan etki olarak eritrosit sayısında artış olduğu belirtildi. Hormon enjeksiyonu yapılan grupta% 22 olduğu belirtiliyor. Ayrıca 2 yıllık süre sonunda testosteron enjeksiyonu alan grupta tip 2 diyabet gelişme yüzdesi% 12 iken, plasebo alan grupta bu oran% 21 idi.
Tüm bunlara ek olarak, tedavi gören grupta daha düşük açlık kan şekerleri, cinsel işlevlerde hafif iyileşmeler vardı ve yine kas kütlesinde hafif bir artış olduğunu ekleyelim. Yeni araştırma The Lancet Diabetes & Endocrinology'de yayınlandı.